Τσουρεκάκια γεμιστά με καρύδι

Μερίδες: 10 τσουρεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος αναμονής: 5 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 35-40’

Για την ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. νωπή μαγιά, ή 1 φακελάκι ξηρή
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 100 ml γάλα
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά χτυπημένα 
Για την γέμιση
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. μπάχαρι
  • 4 κ.γ. ζάχαρη
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω ελαφρώς το βούτυρο, το γάλα και την ζάχαρη. Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύω την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την ρίχνω στο μίγμα μου. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Φτιάχνω μία μπάλα την σκεπάζω με μία πετσέτα και την αφήνω για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί. Βάζω όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ και ανακατεύω. Χωρίζω την ζύμη σε 10 μέρη και το κάθε ένα το ανοίγω σε μακρόστενη λωρίδα 10 χ 20 εκ. Βάζω τη γέμιση στην άκρη της λωρίδας και τυλίγω. Σε ένα ταψί απλώνω λαδόκολλα, βάζω επάνω τα τσουρεκάκια μου και αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν. Τα πασπαλίζω με χοντροκομμένο τσουρέκι και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40’ μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: