Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος μαγειρέματος: 35’
Για τις πατάτες
· 20 πατάτες baby με τη φλούδα τους κομμένες στα 2
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις μπριζόλες
· 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
· 1 ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
· 2 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο
· 60 γρ. τριμμένο ginger
· ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
· Αλάτι
· 2 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
· 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ροδίζω για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά τις μπριζόλες μου. Αφήνω τα υγρά στο τηγάνι και μεταφέρω τις μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα ταψί, προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Για την σάλτσα:
Στο τηγάνι με τα υγρά από τις μπριζόλες ρίχνω το ginger, αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και σοτάρω για 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί. Αφήνω λίγα λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτω την μαρμελάδα και το βούτυρο. Ανακατεύω για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.
Σερβίρω πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου