Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 5’
Χρόνος ψησίματος: 10’
· 200 γρ. τυρί φορμαέλα σε κύλινδρο, κομμένο σε ροδέλες πάχους 6 εκ.
· ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
· 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
· 1 λεμόνι, κομμένο στα δύο ή στα τέσσερα
Μουσκεύω ελαφρά τις ροδέλες του τυριού κάτω από τη βρύση. Τις πανάρω ελαφρά στο αλεύρι και τις τινάζω για να φύγει το περίσσευμα. Ζεσταίνω το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τις ροδέλες του τυριού, λίγες κάθε φορά, έως ότου αρχίσουν να μαλακώνουν και να λιώνουν. Τις βγάζω, τις τοποθετώ σε ένα πιάτο και τις σερβίρω, ραντίζοντάς τις με χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου