Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Χρόνος Μαγειρέματος: 7’
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 800 γραμμ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (όπως πλευρώτους, ασπρομανίταρα, πορτομπέλο κ.λπ.)
- 4 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβω τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το σκόρδο για 1’. Προσθέτω τα μανιτάρια και δυναμώνω τη φωτιά. Τα ανακατεύω με σπάτουλα και αφήνω να σοταριστούν για 3-4’. Σβήνω με το κονιάκ και προσθέτω το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύω και τα αφήνω για άλλα 2’ στην φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου