Τούρτα ανανά με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Χρόνος προεοιμασίας: 1 ώρα
  • 1 ανανάς φρέσκος
  • 200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
Για το παντεσπάνι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά μεγάλου μεγέθους ή 5 μικρά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Βούτυρο για τη φόρμα
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
Για την κρέμα
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη 
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζω τα ασπράδια στο μίξερ με το αλάτι και χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχω μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα, συνεχίζω με τη βανίλια και τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι να έχω ένα ομοιογενές αφράτο μείγμα.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτω σιγά σιγά το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Μοιράζω το μίγμα σε 3 φόρμες των 20 εκ. και τις βάζω στο φούρνο. Ψήνω για 20’ μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά.
Για την κρέμα:
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάζω τη 2 σαντιγί στο ψυγείο.
Στήσιμο τούρτας:
Κόβω τον ανανά σε ροδέλες και κόβω τον υπόλοιπο σε κομματάκια.
Βρέχω ένα παντεσπάνι με κονιάκ με ένα πινέλο και το τοποθετώ στην πιατέλα μου. Ρίχνω στην επιφάνεια τα μισά κομμάτια του ανανά. Από πάνω ρίχνω το 1/3 της σαντιγί. Βάζω το δεύτερο παντεσπάνι το βρέχω με κονιάκ, ρίχνω τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά και το 1/3 της σαντιγί. Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω αφού το βρέξω με κονιάκ. Χρησιμοποιώ την σαντιγί που μου απέμεινε για να καλύψω όλη την τούρτα και τα πλαϊνά τοιχώματα. Για την επιφάνεια μπορώ να χρησιμοποιήσω κορνέ.
Περνάω τα αμύγδαλα από το multi μέχρι να έχω χοντροκομμένα κομμάτια και τα κολλά σε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Αφήνω την τούρτα μου στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: