Χρόνος προετοιμασίας: 45’
Για το μπισκότο
- 5 ασπράδια αυγών
- 34 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ξεφλουδισμένα, αλεσμένα σαν σκόνη
Για την κρέμα
- 500 γρ. γάλα φρέσκο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 βανίλια
- 160 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 6 κρόκοι αυγών
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ να γίνει σαντιγί
- Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Για το μπισκότο:
Στο μίξερ χτυπάω τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνουν μαρέγκα. Σε ένα μπωλ ανακατεύω τη ζάχαρη άχνη με την αμυγδαλόσκονη και τα ρίχνω σιγά σιγά στην μαρέγκα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Απλώνω μία λαδόκολλα στην λαμαρίνα και πάνω στην λαδόκολλα τα 2/3 του μείγματος σε λεπτό πάχος. Το υπόλοιπο το βάζω σε ένα τσέρκι 20x20 εκ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20’. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα:
Τοποθετώ μία κατσαρόλα στην φωτιά και βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την βανίλια και λίγη από την ζάχαρη (για να μην μας αρπάξει). Χτυπάω στο μίξερ ή με σύρμα τα αυγά (όλα), το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Λίγο πριν βράσει ρίχνω λίγο από το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω, ρίχνω λίγο ακόμα και ανακατεύω πάλι, ρίχνω και το υπόλοιπο και το ανακατεύω μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρω από τη φωτιά και περιμένω να γίνει χλιαρή. Όταν έρθει στη θερμοκρασία που θέλω ρίχνω την σαντιγί και ανακατεύω για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Συναρμολόγηση:
Κόβω το μεγάλο μπισκότο σε δύο τετράγωνα 20x20 εκ. Βάζω στην πιατέλα μου το ένα μπισκότο και απλώνω την μισή κρέμα. Μετά βάζω το δεύτερο μπισκότο και απλώνω την υπόλοιπη κρέμα. Βάζω τέλος το τελευταίο μπισκότο. Την αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες. Πριν σερβίρω πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου