Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 600 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα χονροκομμένα
- 3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 σφηνάκι brandy
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Χυμός από ½ πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη διακόσμηση
- 2 κάστανα βρασμένα
- Λεπτές φέτες από 1 πορτοκάλι
Ρίχνω σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τα βρασμένα κάστανα και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για περίπου 10’. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη και το κονιάκ. Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο ελάχιστο. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει και τη χτυπάω στο μπλέντερ για να ομοιογενοποιηθεί.
Για την κρέμα:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνω το χυμό, το ξύσμα και την ζάχαρη άχνη. Τα βράζω αρκετά μέχρι να έχω ένα πηχτό σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχω μία σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω το μίγμα πορτοκαλιού.
Στήσιμο:
Παίρνω 6 κολονάκα ποτήρια. Μοιράζω την μισή από την κρέμα στα 6 ποτήρια. Από πάνω βάζω τον πουρέ κάστανου και τέλος βάζω την υπόλοιπη κρέμα. Διακοσμώ με φέτες πορτοκαλιού και τρίμμα κάστανου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου