Ατομα: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 20'
· 3 κ.σ. λάδι
· 1/3 κούπας κρεμμύδι
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1 1/3 κούπας ρύζι
· 3 1/2 κούπες ζωμό κότας ζεστό
· 1/3 κούπας ξανθή σταφίδα
· 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
· 1/4 κούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
· 1/4 κούπας παρμεζάνα
· αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· μαϊντανός ψιλοκομμένος για το πασπάλισμα
Βάζω το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτω το ρύζι και το ανακατεύω επάνω στη φωτιά, ώσπου να λαδωθούν οι κόκκοι. Σκεπάζω και σιγοβράζω, ώσπου το ρύζι να γίνει διάφανο. Ρίχνω το ζωμό, τις σταφίδες και το χυμό λεμονιού και σιγοβράζω για 20' περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και να πιεί όλο το ζωμό. Κατεβάζω από τη φωτιά κι ανακατεύω μέσα στο ρύζι την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, αλάτι, αν χρειάζεται και φρέσκοτριμμένο πιπέρι. Το αφήνω να σταθεί για 10'. Πασπαλίζω με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου