Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 45’
· 1/2 κιλό φακές
· 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
· 1-2 φύλλα δάφνης
· αλάτι
· πιπέρι
· ξύδι
· μπαλσάμικο ξίδι
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας (προεραιτικά)
Καθαρίζω και πλένω τις φακές και τις αφήνω να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό για 2 ώρες. Τις στραγγίζω. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνω να σιγοβράσουν για 1/2 περίπου ώρα.
Προσθέτω το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι.
Τις βράζω για ακόμα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξουν καλά.
Τις σερβίρω περιχύνοντάς τες με λίγο ξύδι μπαλσάμικο.
Εάν θέλω μπορώ την ώρα που βράζουν να τις κοκκινίσω προσθέτοντας και μία κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου