Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
- ½ κιλό ρύζι καρολίνα
- 1,2 λίτρα νερό
- 1 κρεμμύδι
- 4 γαρίφαλα
- 25-30 ίνες σαφράν
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 100 γραμμ. ψιλές μαύρες σταφίδες
- 70-80 γραμμ. Κουκουνάρι καβουρδισμένο
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 κουταλιές λάδι
Βάζω το νερό να βράσει μαζί με το αλάτι, το σαφράν και το κρεμμύδι ολόκληρο με καρφωμένα επάνω τα γαρίφαλα. Στο μεταξύ ξεπλένω το ρύζι στο τρυπητό. Όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνω το ρύζι και τις σταφίδες και το ανακατεύω καλά. Το αφήνω να απορροφήσει το νερό, το αποσύρω από τη φωτιά και το σκεπάζω με μια βρεγμένη και στυμμένη πετσέτα, το αφήνω έτσι 15-20 λεπτά. Μετά βγάζω και πετάω το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και προσθέτω το λεμόνι, το λάδι και το κουκουνάρι. ανακατεύω καλά και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου