Μερίδες: 40 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30'
Χρόνος ψησίματος: 20'
- 1 κούπα βούτυρο
- 4 1 / 2κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι σόδα
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 2 κροκάδια
- 1/4 κούπας γάλα
- 1/2 κουταλάκι μαστίχα χιώτικη κοπανισμένη
- 1-2 κροκάδια για το άλειμμα, χτυπημένα με λίγο νερό
Λιώνω το βούτυρο στο μπρίκι σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο για μία νύχτα. Την επόμενη μέρα παίρνω το βούτυρο που έχει παγώσει στην επιφάνεια και το υπόλοιπο το πετάω.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη στο multi να αφρατέψει. Τα βάζω σε ένα μπωλ και ρίχνω ένα-έναν τους κρόκους, την μαστίχα και το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια για να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνω το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνω μέχρι να έχω μία ζύμη σφιχτή. Φτιάχνω κορδόνια ή ό,τι άλλο σχέδιο θέλω. Τα βάζω σε ταψί όπου έχω τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφω με το κροκάδι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20’ περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου