Χιώτικα κουλουράκια

Μερίδες: 30-35 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 20'

  • 1/2 κούπας μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα χιώτικη κοπανισμένη
  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κροκάδι ανακατεμένο με 1 κ.γ. νερό γιατο άλειμμα
  • λίγο σουσάμι
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και ν' αφρατέψει. Ρίχνω τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα. Μετά ρίχνω το βούτυρο, την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα, την μαστίχα και σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας παράλληλα με τα χέρια μέχρι να έχω μία μαλακή ζύμη. Παίρνω ποσότητα όπως ένα καρύδι και πλάθω πλεξούδες. Τα βάζω στο ταψί μου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αλείφω με κροκάδι και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: