Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’
- 500 γρ. Κάστανα βρασμένα ή έτοιμα βρασμένα καθαρισμένα
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κλωναράκι σέλερι
- 80 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 ml κρασί λευκό
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι
Σε μία κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβω και σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Στη συνέχεια προσθέτω το σέλερι κομμένο σε κομματάκια. Χαράζω τα βρασμένα κάστανα από την μία πλευρά. Σε ένα κατσαρολάκι με σπορέλαιο, αφού κάψει πολύ, τα τηγανίζω για 10 δευτερόλεπτα. Τα βγάζω από το κατσαρολάκι και με μεγάλη ευκολία μπορώ να τα ξεφλουδίσω. Εναλλακτικά χρησιμοποιώ έτοιμα, καθαρισμένα. Αφού έχω ξεφλουδισμένα κάστανα τα σοτάρω για 3 λεπτά και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνω να βράσουν για μισή ώρα. Πέντα λεπτά πριν βγάζω τη σούπα από τη φωτιά προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια πολτοποιώ τη σούπα με το μπλεντερ χειρός και προσθέτω τη μαργαρίνη. Σερβίρω αφού πασπαλίσω με λίγο φρέσκο θυμάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου