Μπριάμ

Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος μαγειρέματος: 60’

·        300 γρ. μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους σε ροδέλες
·        200 γρ. Κολοκυθάκια σε φέτες
·        200 γρ. Πατάτες σε λεπτές φέτες
·        200 γρ. Κρεμμύδια σε ροδέλλες
·        2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένω
·        250 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια
·        300 γρ. ώριμες ντομάτες σε ροδέλες
·        1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
·        Αλάτι
·        1 κ.σ. ζάχαρη
·        φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
·        1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
·        τυρί φέτα για το σερβίρισμα

Στραγγίζω τις μελιτζάνες και τις στεγνώνω. Σε φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνω το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω τις μελιτζάνες, γυρίζοντάς τις μια φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Τις βάζω σε σουρωτήρι και τις πιέζω με ένα κουτάλι για να στραγγίσουν. Κρατάω το λάδι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετώ τις μελιτζάνας σε μια στρώση σε πυρίμαχο ταψί. Σε άλλες στρώσεις τοποθετώ τα υπόλοιπα λαχανικά, τελειώνοντας με τις φέτες ντομάτας. Ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αναμιγνύω το λάδι που κράτησα με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και το ρίχνω επάνω στα λαχανικά.
Σκεπάζω το ταψί με χαρτί αλοuμινίου και το ψήνω στο φούρνο για 30'. Αφαιρώ το χαρτί και ψήνω για άλλα 30'. Πασπαλίζω με μαϊντανό και σερβίρω με τυρί φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: