Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
- 800 γρ αμπελοφάσουλα καθαρισμένα και πλυμένα
- Αλάτι και πιπέρι
- 30 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρους
- 4 κ.σ. λάδι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ ξίδι
Ρίχνω τα αμπελοφάσουλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα βράζω για περίπου 10 λεπτά από την στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό ή μέχρι να γίνουν όσο μαλακά θέλω. Τα σουρώνω και τα μεταφέρω σε ένα μπωλ με νερό και παγάκια για να διατηρήσουν ζωντανό το χρώμα τους. Στη συνέχεια τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Στο μεταξύ χτυπάω στο multi τον βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Περιχύνω τα αμπελοφάσουλα και τα αφήνω σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου