Σαλάτα με αμπελοφάσουλα και φέτα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα κομμένα στην μέση
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κομένο σε κύβους
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
  • ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι αντράκλα ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 10-12 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 300 γρ φέτα χοντροκομένη
  • Λίγη ρίγανη
Για το dressing
  • 1 ποτήρι λάδι
  • ¼ ποτήρι ξίδι
  • ¼ χυμό λεμόνι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζω τα αμπελοφάσουλα για 10-12 λεπτά από την στιγμή που θα βράσουν με τα αμπελοφάσουλα μέσα. Τα σουρώνω και τα αφήνω να κρυώσουν. Σε μία μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από την φέτα. Προσθέτω τα αμπελοφάσουλα και ανακατεύω. Τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάω στο multi τα υλικά του dressing, περιχύνω τα αμπελοφάσουλα και βάζω την φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: