Μελωμένο μοσχάρι και χοιρινό στην γάστρα

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος αναμονής: 24 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες και 30’

  • 600 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους (κιλότο)
  • 600 γρ. χοιρινό κομμένο σε κύβους (μπούτι)
  • 1 ½ κ. πατάτες σε φέτες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 6 πράσα, μόνο τα λευκό μέρος
  • 6 καρότα σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
Για την μαρινάδα
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. μπαχάρι
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
  • 2-3 κλων. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Βάζω σε ένα μπωλ τα υλικά της μαρινάδας. Βουτάω το κρέας και ανακατεύω καλά να καλυφθεί από την μαρινάδα. Το αφήνω στο ψυγείο για μία μέρα.
Την επόμενη μέρα καλύπτω τον πάτο της γάστρας με τις μισές πατάτες. Στην συνέχεια βάζω μία στρώση κρέας και περιχύνω με την μισή μαρινάδα. Μετά βάζω μία στρώση καρότα και κρεμμύδια. Βάζω άλλη μία στρώση κρέας και περιχύνω με την υπόλοιπη μαρινάδα. Καλύπτω με τις υπόλοιπες πατάτες και ρίχνω το ελαιόλαδο. Κλείνω την γάστρα και την βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ½ ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: