Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 10'
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 10'
- 4 φιλέτα φρέσκου σολομού
- 3 λεμόνια
- 200 ml ξηρό κρασί
- Αλάτι πιπέρι
Για την σάλτσα
- 100 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 5 κλωναράκια μαιντανό
- Χυμό από 1 λεμόνι
Στύβω το 1 λεμόνι και κόβω τα υπόλοιπα σε ροδέλες. Βάζω τον σολομό σε ένα μπωλ και τον περιχύνω με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζω το μπωλ και αφήνω τον σολομό να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
Για την σάλτσα:
Λιώνω το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, ρίχνω τον μαιντανό και το λεμόνι και σιγοβράζω για 2-3 λεπτά.
Στραγγίζω τους σολομούς, τους αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνω για 10 λεπτά στο γκριλ γυρνώντας και από τις 2 πλευρές. Τα σερβίρω με την ζεστή σάλτσα και τις φέτες λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου