Αστακομακαρονάδα Ελαφονήσου

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

·        1 αστακός περίπου 1 κιλό
·        1 ποτηράκι κρασιού λάδι
·        5-6 σκελίδες σκόρδο
·        1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
·        1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
·        1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
·        ½ κιλό κόκκινο κρασί
·        ½ κιλό ζεστό νερό
·        500 γρ. Μακαρόνια νο 10
·        Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το πασπάλισμα

Κόβω τον αστακό ωμό σε κομμάτια. Σοτάρω στο τηγάνι με το ελαιόλαδο το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι. Ρίχνω μέσα τον αστακό και ανακατεύω με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτω τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνω το νερό. Αφήνω τον αστακό να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Σε περίπου 1 και μισή ώρα ρίχνω στην κατσαρόλα τα μακαρόνια. Το νερό σε αυτή τη φάση θα πρέπει μόλις να σκεπάζει τον αστακό. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ζεστό νερό. Αφήνω τα μακαρόνια για 5-7 λεπτά και σερβίρω πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: