Σάλτσα ντομάτας σε βαζάκι

Ποσότητα: ½ κιλό
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη κατά βούληση 
Περνάω τις ντομάτες είτε από τον μύλο είτε στο multi. Σε μία κατσαρόλα βράζω τον πολτό στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση σε μέτρια. Ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι απαιτείται βράσιμο από 30’ έως 1 ώρα. Κατά διαστήματα ανακατεύω για να μην κολλήσει. Προσθέτω αλάτι και ζάχαρη (η οποία επίσης εξαρτάται από το πόσο ώριμες είναι). Όπως είναι καυτή την αδειάζω στα βαζάκια. Κλείνω προσεκτικά και αναποδογυρίζω τα βάζα. Τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: