Ελιοπιτάκια

Μερίδες: 24 ελιοπιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 30’

·         1 κουταλάκι ρίγανη
·         2 1/2 κούπες αλέυρι
·         1/2 κουταλάκι αλάτι
·         1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
·         1/3 κούπας λάδι
·         νερό όσο χρειαστεί
·         3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
·         2 κουταλιές ξερό κρεμμύδι
·         300 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
·         1 κουταλιά δυόσμο
·         1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
·        30 γρ. σουσάμι

Ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, το λάδι και ρίχνω σιγά-σιγά νερό, μέχρι να έχω μία ζύμη. Αφήνω την ζύμη να σταθεί για 30’. Την χωρίζω σε 6 ίσα κομμάτια. Ανοίγω σε φύλλο το κάθε κομμάτι.
Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρω σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια. Τα βγάζω από το κατσαρολάκι και τα ανακατεύω σ' ένα μπολ με τα μυρωδικά και τις ελιές. Παίρνω το κάθε φύλλο και το χωρίζω σε 4 ίσα κομμάτια. Βάζω λίγη γέμιση στην μία γωνία και τυλίγω διαγώνια (σαν τα κρουασάν). Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο με όλα τα ελιοπιτάκια. Τα βάζω σε λαδωμένο ταψί, τα λαδώνω και από πάνω  και πασπαλίζω με σουσάμι. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: