Μερίδες: 1 κιλό ψωμί
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 40’
- 550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 500 γρ. μπύρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. γλυκάνισο
- ½ κ.γ. αλάτι
- Σουσάμι
- Θυμάρι ή ρίγανη
Σε μία λεκάνη ρίχνω το αλεύρι και κάνω μία λακουβίτσα στη μέση. Ρίχνω τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο, λίγο θυμάρι και την μπύρα. Ανακατεύω καλά με ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά και ρίχνω το αλάτι. Πλάθω τη ζύμη μου σε σχήμα φρατζόλας. Αλείφω μία αντικολλυτική φόρμα του κέικ με ελαιόλαδο και στον πάτο βάζω σουσάμι. Βάζω την ζύμη μου στην φόρμα και ξαναβάζω σουσάμι από πάνω. Ταντίζω την ζύμη από πάνω με λίγο νερό. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου