Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες
Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες και 10’
- 1/2 κιλό σιτάρι
- 2 λίτρα νερό ζεστό (8 κούπες)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σταφίδα ξανθή
- 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
για το γαρνίρισμα
- καρύδια ψιλοκομμένα
- λίγη κανέλα
Πλένω το σιτάρι και το βάζω να σταθεί 12 ώρες μέσα στο ζεστό νερό, για να φουσκώσει. Την επόμενη μέρα, το βάζω στη φωτιά με το ίδιο νερό, χωρίς να το στραγγίξω και σιγοβράζω για 3 ώρες. Το στραγγίζω και κρατάω το χυλό. Ξεπλένω το σιτάρι με λίγο νερό. Το νερό αυτό, το προσθέτω στο χυλό. Πρέπει να έχω 7 κούπες από τον χυλό αυτό, αν έχω λιγότερο προσθέτω νερό. Βάζω το χυλό σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά, ρίχνω μέσα μία κούπα από το βρασμένο σιτάρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, καθώς και το κορν φλάουρ το οποίο έχω διαλύσει προηγουμένως σε λίγο από το χυλό. Βράζω το χυλό 7'-10', να πήξει ελαφρά. Τον μοιράζω σε μπολάκια. Τον αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο να πήξει εντελώς. Πασπαλίζω την επιφάνεια με λίγη κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου