Τουλουμπάκια

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι δυνατό
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 1/4 κούπας νερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 6 αυγά
  • λάδι για τηγάνισμα

για το σιρόπι
  • 2 κούπες νερό
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα μέλι
Για τα τουλουμπάκια:
Ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, το σιμιγδάλι. Σε μία κατσαρόλα βάζω το νερό,  τη ζάχαρη και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει σβήνω τη φωτιά αφήνοντας πάνω την κατσαρόλα. Ρίχνω όλο το αλεύρι μαζί μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να έχω μία σφιχτή ζύμη που θα μαζεύεται γύρω από την κουτάλα μου. Βάζω την ζύμη μου στο μπωλ του μίξερ και την αφήνω να κρυώσει για 8-10’.

Χτυπάω τη ζύμη με το γάντζο ζυμώματος και ρίχνω μέσα ένα-ένα τ' αυγά. Θα πρέπει πρώτα να ενσωματωθεί το κάθε αυγό και μετά να ρίχνω το επόμενο. Η ζύμη μου θα πρέπει να είναι απαλή και γυαλιστερή και όχι χυλός.

Για το τηγάνισμα:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα βάζω μπόλικο λάδι, μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο. Βάζω τη ζύμη σε σακούλα με χοντρή μύτη σε σχήμα αστεριού και άνοιγμα 1 εκ. Πιέζω τη σακούλα, και κόβω κορδόνια με το μήκος που θέλω για τα τουλουμπάκια μου και τα ρίχνω στο τηγάνι μου. Θα πρέπει το λάδι να καλύπτει τα τουλουμπάκι. Όταν ροδοψηθούν από όλες τις πλευρές είναι έτοιμα. Τα βγάζω και τα βάζω σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνω το σιρόπι και περιμένω 10’ να «πιουν» το σιρόπι.

Για το σιρόπι:
Ανακατεύω στην κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και από το σημείο βρασμού το αφήνω για άλλα 5’. Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: