Χρόνος προετοιμασίας: 30'
- 150 γραμ. κατίκι Δομοκού
- 50 γραμ. σπανάκι
- 50 γραμ. ρόκα
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- Ελαιόλαδο και μπαλσάμικο για το μαρινάρισμα της ντομάτας
- 10 γραμ. κάπαρη
- 60 γραμ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπαλσάμικο
- 5-6 μικρούς ντάκους
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξεφλουδίζω την ντομάτα, βγάζω τα σπόρια και την κόβω σε κυβάκια. Την ζεματάω βάζοντας την στο τηγάνι με ελάχιστο νερό για λίγα λεπτά. Την μαρινάρω σε ελαιόλαδο και μπαλσάμικο για 20 λεπτά. Χοντροκόβω με τα χέρια το σπανάκι και την ρόκα. Βάζω τα σαλατικά μου σε μία σαλατιέρα, ρίχνω το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Από πάνω βάζω το κατίκι, την μαριναρισμένη ντομάτα, τους μικρούς ντάκους και κάπαρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου