Μερίδες: Για 40-45 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος αναμονής: 30’
Χρόνος ψησίματος: 20’
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. μαγιά
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο Άλτις
- 1 ½ φλ. νερό
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 750 γρ. ταχίνι
- 2 ½ φλ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
- Σουσάμι
Σε μεγάλο μπώλ βάζω τη μαγιά, με λίγο αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και λίγο νερό και ανακατεύω για να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτω λίγο λίγο το νερό και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να αποκτήσω μία σφιχτή ζύμη.
Την αφήνω για 10 λεπτά μετά την χωρίζω σε 4 ίσα μέρη και φτιάχνω μπάλες. Τυλίγω την κάθε μπάλα με πλαστική μεμβράνη και αφήνω άλλα 20’ να φουσκώσει.
Αλευρώνω μία επιφάνεια και ανοίγω την κάθε μπάλα σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Αλείφω το κάθε φύλλο με ταχίνι προσέχοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζω το κάθε φύλλο με ζάχαρη και λίγη κανέλα και τυλίγω σε ρολό. Το πιέζω με τα χέρια μου για να γίνει πλακέ. Κόβω το ρολό σε φέτες και το φτιάχνω με τα χέρια μου σε μικρή στρογγυλή πιτούλα πιέζοντας το. Αλείφω και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού, στην αντίσταση πάνω-κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου