Αρωματικές γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο από την Ασία

Ατομα: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος: 35'
·        1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
·        5-6 κλων. φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
·        1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
·        1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
·        1 στήθος κοτόπουλου σε μικρούς κύβους
·        ¾ φλ. ρύζι μπασμάτι
·        1 κ.γ. fish sauce
·        3 κ.γ. soya sauce
·        5 κ.γ. oyster sauce
·        1 συσκ. γάλα καρύδας
·        3 πιπεριές χρωματιστές
·        Σογιέλαιο
·        Λέμονγκρας ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Σε μία κατσαρόλα βάζω σογιέλαιο και σοτάρω το λέμονγκρας, το τσίλι και το τζίντζερ. Προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι και στη συνέχεια το κοτόπουλο. Τα σοτάρω για 5 λεπτά και ρίχνω το ρύζι. Ανακατεύω και προσθέτω την 1 κ.γ. fish sauce, 2 κ.γ. oyster sauce και 3 κ.γ. soya sauce. Προσθέτω 1 ποτήρι νερό και αφήνω να πάρει βράση.
Κόβω το καπάκι από τις πιπεριές, τις καθαρίζω από τα σπόρια τους και τις βάζω σε ταψάκι.  Ετοιμάζω ένα μίγμα με το γάλα καρύδας, βάζοντας 3 κ.γ. oyster sauce και 3 κουταλιές νερό, το τσίλι, το λέμονγκρας και το τζίντζερ.
Μόλις γίνει το ρύζι, ρίχνω το φρέσκο κόλιαντρο το κατεβάζω από την φωτιά και γεμίζω τις πιπεριές. Τις βάζω σε ταψάκι και προσθέτω από πάνω το μίγμα με το γάλα καρύδας.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. Όταν σερβίρω περιχύνω τις πιπεριές με την σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί αφούν την βράσω μέχρι να μελώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: