Μαριναρισμένες γαρίδες με αρώματα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος αναμονής: 30’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’

·        3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
·        3 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
·        3 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
·        3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
·        500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το έντερο
·        ½ κουταλάκι του γλυκού ξερή μαντζουράνα
·        ½ κουταλάκι του γλυκού λιωμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
·        3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό
·        αλάτι κατά προτίμηση

Χτυπάω σε ένα μπωλ 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το κρασί και το σκόρδο. Προσθέτω τις γαρίδες στο μείγμα και ανακατεύω. Σκεπάζω και τα αφήνω στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Αφαιρώ τις γαρίδες από τη μαρινάδα με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζω στο τηγάνι. Τις μαγειρεύω για περίπου 3 λεπτά γυρίζοντάς τις ή μέχρι να πάρουν ένα έντονο ροζ χρώμα. Αφαιρώ τις γαρίδες από το τηγάνι. Προσθέτω τη μαρινάδα, τη μαντζουράνα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μειώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνω να σιγοψηθεί για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτω πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι, τις ζεσταίνω και τις ανακατεύω με το μαϊντανό. Σερβίρω αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: