Αρακάς λαδερός

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
  • 500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνω την μισή ποσότητα του ελαιολάδου και σοτάρω ελαφρά το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
Προσθέτω τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνω νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζω και βράζω για 20΄. Τότε προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζω για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: