Σφυρίδα με σάλτσα μανιταριών

μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 25'

·        700 γρ σφυρίδα φιλέτο
·        5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
·        3 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
·        3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
·        2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
·        1 κ.γ. μουστάρδα
·        ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
·        1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
·        2 κ.σ. αλεύρι
·        Αλάτι
·        πιπέρι

Σοτάρω τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και προσθέτω τα μανιτάρια. Τα σβήνω με το κρασί και ρίχνω λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στρώνω το μίγμα μου σε μέτριο ταψί και πάνω του τοποθετώ το ψάρι. Ανακατεύω το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το λάδι και περιχύνω τα φιλέτα. Ψήνω το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15΄-20’. Προσέχω να μην σωθούν τα υγρά, πρέπει να μου μείνει περίπου 1 ½ κούπα ζωμό, οπότε αν χρειαστεί προσθέτω ζεστό νερό.
Βγάζω τα ψάρια από το ταψί και τα τοποθετώ σε πιατέλα. Τον ζωμό τον βάζω σε μία μικρή κατσαρόλα και προσθέτω το αλεύρι, πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μου, την οποία περιχύνω στα φιλέτα και πασπαλίζω με τον μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: