Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 55’
- 8 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 κιλό σαρδέλες ή γαύρος
- 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω τις σαρδέλες, με μαχαίρι κόβω το κεφάλι και τραβάω με απότομη κίνηση για να φύγουν και τα εντόσθια. Ελαφρά ξύνω το δέρμα να φύγουν τα λέπια. Πλένω με άφθονο τρεχούμενο νερό και αφήνω σε σουρωτήρι. Τις πασπαλίζω με αλάτι και τις αφήνω στο ψυγείο.
Τοποθετώ σε ένα ταψάκι τις πατάτες την μία δίπλα στην άλλη και τις περιχύνουμε με το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύω καλά ν’ αναμειχθούν όλα τα υλικά. Ρίχνω 1 ποτήρι νερό (να καλυφθούν οι πατάτες μέχρι την μέση). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού στις αντιστάσεις και σε αέρα για 40΄ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες τοποθετώ τις σαρδέλες πάνω από τις πατάτες την μία δίπλα στην άλλη σε μία στρώση και αφήνω να ψηθούν για άλλα 15’. Τις σερβίρω ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου