Φανουρόπιτα

μερίδες: για 1 ταψί
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

·        4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
·        2 κούπες σταφίδες ξανθές
·        1 κούπα σογιέλαιο
·        1 κούπα ζάχαρη
·        1 κούπα κονιάκ
·        1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
·        1 κ.γ. γαρύφαλο
·        1 κ.γ. κανέλα
·        1 κ.γ. σόδα

Βάζω σε ένα μεγάλο μπωλ το αλεύρι με την σόδα, το γαρύφαλο και την κανέλα, και τα ανακατεύω. Σε ένα Multi χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, ένα φλυτζάνι νερό. Μόλις χτυπηθούν καλά τα ρίχνω στο μείγμα με το αλεύρι. Ρίχνω τις σταφίδες και τα ανακατεύω όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι 32 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαριμούς για μία ώρα περίπου. Αφού κρυώσει την σερβίρω πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: