Χρόνος προετοιμασίας: 40’
- 4 πατάτες
- 4 καρότα
- 4 αβγά
- 100 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένα
- 50 γρ. αρακά
- 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1/4 μήλο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βράζω τις πατάτες ολόκληρες για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε κυβάκια. Βράζω τα καρότα, και τα κόβω σε μικρά κομματάκια. Ξεφλουδίζω το μήλο και το κόβω σε μικρά κομματάκια. Βράζω τα αβγά πολύ σφιχτά για 12 λεπτά, τα ξεφλουδίζω και τα κόβω σε μικρά κομματάκια προσέχοντας να μη διαλυθούν. Βράζω τον αρακά για λίγα λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσει.
Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζω την πατάτα, το μήλο, το αβγό, το καρότο, το ζαμπόν και το αγγουράκι τουρσί. Περιχύνω με το ξύδι και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω πολύ καλά τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και περιχύνω την σαλάτα μου.
Μπορούμε αν θέλουμε να την αφήσουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου