Χρόνος προετοιμασίας: 40’
- 8 γαρίδες μεγάλες
- 4 γαλλικές σαλάτες
- 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές ροδέλες με την φλούδα
Για το βράσιμο της γαρίδας:
- 1 κρεμμύδι
- Κόκκους μαύρου πιπεριού
- ½ φινόκιο
- 50 ml ξίδι
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1 κλωναράκι Σέλερι
- Αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 1 μάνγκο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- ½ κ.γ. τσίλι
- 60 ml ελαιόλαδο
- 20 ml μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι
Βράζω νερό βάζοντας μέσα τα υλικά για το βράσιμο της γαρίδας. Όταν πάρει βράση προσθέτω τις γαρίδες και τις βράζω για 5-8 λεπτά. Τις αφαιρώ από την κατσαρόλα. Αφού κρυώσουν οι γαρίδες τις καθαρίζω και τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια.
Αλατίζω ελαφρά τις ροδέλες του αγγουριού.
Φτιάχνω τη σάλτσα ρίχνοντας όλα τα υλικά σε μπλέντερ μέχρι να ομοιγενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζω τα σαλατικά μου στην σαλατιέρα, περιχύνω με την σάλτσα μάνγκο και τοποθετώ από πάνω τις γαρίδες μου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου