μερίδες: 4
χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
· 500 γρ. παπαρδέλες
· 300 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
· 150 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
· 5 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
· 10 φύλλα δυόσμου
· ½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
· 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Σοτάρω ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τους κύβους κοτόπουλου και περιμένω να ροδοκοκκινήσει από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τις λιαστές ντομάτες. Ρίχνω τον ζωμό και αφήνω να βράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Βράζω τις παπαρδέλες σε αρκετά αλατισμένο νερό. Ρίχνω τις παπαρδέλες και τον δυόσμο στην σάλτσα μου και συνεχίζω να βράσω μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρω πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και αν θέλω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου