μερίδες: 4
χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 35’
χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 35’
· 500 γρ. πένες
· 6 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
· 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
· 2 φύλλα δάφνης
· ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
· 12 ελιές κομμένες σε ροδέλες
· 200 γρ. Τριμένο μανούρι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 10 φύλλα βασιλικού
Σοτάρω το σκόρδο και σε 2-3 λεπτά ρίχνω την ντομάτα και τα φύλλα δάφνης. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για περίπου 35’ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βράζω τις πένες σε αρκετά αλατισμένο νερό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτω τις πένες, τις ελιές τον βασιλικό και ανακατεύω καλά. Σερβίρω με το μανούρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου