Μερίδες: 20 τυροπιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 45’
Για τη ζύμη :
· 250 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
· 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
· Αλάτι
Για τη γέμιση :
· 300 γρ φέτα θρυμματισμένη
· 1 αυγό χτυπημένο
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· αυγό αραιωμένο με λίγες σταγόνες νερό για το άλλειμα της επιφάνειας
Ζυμώνω καλά τα υλικά της ζύμης μέχρι να πετύχω μία λεία και μαλακή ζύμη. Την χωρίζω σε μπαλάκια. Ανοίγω το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη ανοίγουμε με το χέρι μας ή με μικρό πλάστη και προσθέτουμε τη γέμιση, που έχουμε φτιάξει αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά. Κλείνω το τυροπιτάκι και πατάω καλά τις άκρες με ένα πιρούνι. Αλείφω τα τυροπιτάκια με το αυγό που έχω χτυπήσει και έχω αραιώσει μέ λίγες σταγόνες νερό. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου