Μερίδες: 15 τυροπιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 45’
Για τη ζύμη
· 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1/8 λίτρο νερό
· 6 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 αυγό
· λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
· 400 γρ. ανθότυρο ή φέτα θρυμματισμένη
· 1 αυγό
· 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
· ή 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
· αλάτι
· πιπέρι φρεσκοτριμμένο
· 1 αυγό για το άλειμμα
Βάζω σε ένα μπωλ το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι, εναλλάξ με το νερό. Ζυμώνω μέχρι να έχω μία ζύμη λεία και μαλακή. Με τη βοήθεια ενός ποτηρίου με μεγάλο στόμιο κάνω κύκλους.
Για να ετοιμάσω την γέμιση ανακατεύω καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μείγμα. Τοποθετώ με κουταλάκι του γλυκού γέμιση πάνω στους μισούς κύκλους και τους σκεπάζω με τους υπόλοιπους. Αλείφω την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°- 220°C για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου