μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 40 λεπτά
· 1 αστακός
· 50 γρ. Κερμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
· 50 γρ. Σέλερι ψιλοκομμένο
· 50 γρ. Καρότο ψιλοκομμένο
· ½ ντομάτα στον τρίφτη
· 20 ml κονιάκ
· 20 ml κρασί Chardonnay
· 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 20 γρ. Βούτυρο
· αλάτι
· πιπέρι λευκό
· 500 γρ λινγκουίνι (linguine)
· Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βάζω τα λινγκουίνι μου να βράσουν σε αρκετά αλατισμένο νερό με μία κ.σ. ελαιόλαδο.
Βράζω τον αστακό για 3-4 λεπτά. Τον ανοίγω στα δύο και αφαιρώ το ψαχνό από τις δαγκάνες. Σοτάρω σε μεγάλο τηγάνι με καπάκι, σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ για λίγα λεπτά και προσθέτω τον αστακό με το ψαχνό προς τα κάτω, σοτάρω άλλα 2-3 λεπτά, ρίχνω το κονιάκ και το κρασί και σκεπάζω με το καπάκι.
Ανοίγω μετά από δύο λεπτά, ρίχνω την ντομάτα και το βούτυρο, και πιπέρι. Αφαιρώ τον αστακό και ρίχνω τα λιγκουίνι, μέσα στην καταρόλα ανακατεύοντας μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.
Σερβίρω βάζοντας την πιατέλα μου τα λινγκουίνι, από πάνω τον αστακό και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου