Χυλοπίτες με πανσέτα και μυρωδικά

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
  • 250 γραµµ. πανσέτα ψιλοκομμένη σε καρεδάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γραµµ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 800 γραµµ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.γλ. δεντρολίβανο
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες Κρητικές (μακριές)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρω την πανσέτα για 3΄-4΄. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνω 2΄-3΄, να γίνουν διάφανα. Ρίχνω τα μανιτάρια και τα αφήνω να πιούν τα υγρά τους. Σβήνω µε το κρασί και αφήνω λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτω τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνω και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Βράζω τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5΄. Κρατάω λίγο από το μακαρονόζουμο και ρίχνω τόσο στην σάλτσα μου για να είναι πλούσια σε υγρά. Σουρώνω τα μακαρόνια και τα ρίχνω μέσα στην σάλτσα. Τα βράζω για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί και το γιαούρτι. Ανακατεύω και σερβίρω τρίβοντας πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: