Καραβιδομακαρονάδα

Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Μαγειρέματος: 15’

  • 8 καραβίδες φρέσκες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ξερά chillies
  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
  • 2 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. λινγκουίνι (linguine) 
Βράζω τα λινγκουίνι σε αρκετά αλατισμένο νερό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Καθαρίζω το σώμα από τις καραβίδες και αφήνω το κεφάλι επάνω. Αφαιρώ το έντερο. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρω σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄. Προσθέτω τις καραβίδες και τις σοτάρω για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνω. Προσθέτω τα chilies. Σβήνω με το ούζο, και αφήνω να εξατμιστεί για 1΄-2΄και τοποθετώ τις καραβίδες στην πιατέλα. Προσθέτω τη ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζω την σάλτσα για 7΄-8΄. Ξαναρίχνω τις καραβίδες, να βράσουν για 2΄-3΄ με τη σάλτσα. Ρίχνω τα λινγκουίνι στο τηγάνι για 1’ και ανακατεύω να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρω τοποθετώντας πρώτα τα ζυμαρικά, από πάνω τις καραβίδες και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: