Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 30'
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 400 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
- 200 γρ. ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι γλυκό, τριμμένο
- 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
Ανακατεύω σ' ένα μπωλ τα δύο τριμμένα τυριά. Στρώνω ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνω. Πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί και ραντίστε με λίγο νερό. Στρώνω επάνω ένα δεύτερο φύλλο και συνεχίζω κατά τον ίδιο τρόπο, στρώνοντας τρία φύλλα κάθε φορά. Ξεκινώντας από τη μια μακριά πλευρά, τυλίγω ρολό, όπως κάνουμε το σαραγλί. Συνεχίζω κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα ρολά, με 3 φύλλα το κάθε ρολό ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα. Τα κόβω σε κομμάτια με πάχος 3-4 εκ. κι τα αραδιάζω σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου, να ροδίσουν καλά. Τα σερβίρω ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου