Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 10'
- 3 μεγάλα καρότα
- 1 ρίζα σέλινο και τα τρυφερά φυλλαράκια της καρδιάς
- 1 πράσο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 3 μικρά κολοκύθια
- 2 μεγάλες πατάτες
- 2/3 κούπας λάδι
- 15 κόκκους μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- 1 1/2 κιλού ψάρι κοκκινόψαρο ή άλλο ψάρι για σούπα
- 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζω ένα λίτρο νερό, το λάδι, τους κόκκους του πιπεριού, αλάτι και όλα τα λαχανικά, εκτός από τις πατάτες. Βράζω για 30'. Στο μεταξύ, πλένω και καθαρίζω το ψάρι. Μπορώ να το κόψω στην μέση αν είναι μεγάλο. Βγάζω τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, και στο ζουμί που βράζει, βάζω το ψάρι μου. Βράζω για 10' - 15', προσέχοντας να βράσει, χωρίς να διαλυθεί. Βγάζω το ψάρι σε πιατέλα. Το ζουμί το περνάω από λεπτή σίτα και το βάζω σε μια άλλη κατσαρόλα προκειμένου να είναι καθαρό από κόκκαλα. Ή βράζω το ψάρι σε τουλμπάνι. Βράζω τις πατάτες στο ζουμί για 20’ να μαλακώσουν. Παίρνω μισή πατάτα, 1 κολοκύθι και 1 καρότο, τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και τα ρίχνω στην κατσαρόλα μου προσθέτοντας και τα καρότα, το σέλινο και τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κυβάκια. Το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά τα πετάμε. Μόλις πάρει η σούπα μου μία βράση, κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνω τον χυμό λεμονιού και τρίβω πιπέρι. Μπορώ να καθαρίσω το ψάρι από τα κόκκαλα και να το ρίξω μέσα στην σούπα ή να το σερβίρω χωριστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου