Σκορδάτα μύδια αχνιστά

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 5-6’
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα
  • 1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαράκι θυμαριού
  • 4-5 ίνες σαφράν
  • 1-2 κ. σ. λάδι
  • Μπούκοβο κατά προτίμηση
Με ένα βουρτσάκι κουζίνας τρίβω τα μύδια.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω το σκόρδο, ρίχνω την ρετσίνα, το θυμάρι και τα μύδια.  Σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω τα μύδια να αχνιστούν για 5-6 λεπτά το πολύ μέχρι να ανοίξουν όλα. Αν κάποια δεν ανοίξουν τα πετάω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: