Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Χρόνος Μαγειρέματος: 15’
- 8 γαρίδες μεγάλες
- 150 γραμ φέτα
- 50 γραμ κεφαλοτύρι τριμμένο
- ½ κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
- 3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
- 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Ξεφλουδίζω τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι, τις χαράζω με ένα μαχαιράκι στη πλάτη και αφαιρώ το έντερο.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνω μέσα τη ντομάτα, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνω να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα μου.
Σε ένα σαγανάκι ή τηγάνι βάζω μέσα τις γαρίδες ωμές και τις περιχύνω με τη σάλτσα. Κόβω τη φέτα σε μέτρια κομμάτια και την τοποθετώ ανάμεσα από τις γαρίδες. Ρίχνω από πάνω το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζω το σαγανάκι να ψηθεί για 10-15 λεπτά της ώρας και μέχρι τα τυριά να λιώσουν και το κεφαλοτύρι να κάνει κρούστα.
Το βγάζω και το πασπαλίζω με το μαϊντανό. Σερβίρω το σαγανάκι μου ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου