Υπέροχα καλαμάρια

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’

·400 γρ καλαμαράκια
·50 ml λάδι
·2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
·Λίγη γλυκιά πάπρικα
·Λίγο κόκινο πιπέρι
·ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες ξεσποριασμένες και ψιλοκομένες
·αλάτι
·3-4 κλωνάρια βασιλικό χοντροκομένα
·Λιγο φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

Κόβω τα καλαμάρια σε λεπτές ροδέλες. Τα πλένω και τα στραγγίζω πολύ καλά.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοταρω το σκόρδο για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμα του, αλλά να μην προλάβει να ροδίσει γιατί θα πικρίσει.
Ρίχνω αμέσως το πιπέρι και τη γλυκιά πάπρικα, ανακατεύω μία φορά με ξύλικη κουτάλα και ρίχνω τις ντομάτες και λίγο αλάτι.
Συνεχίζω το μαγείρεμα πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά, το πολύ για περίπου 7-8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά της σάλτσας και να γίνει πηχτή. Ρίχνω αμέσως τα καλαμάρι και μαγειρεύω για λίγα λεπτά ίσα να μαλακώσουν, ανακινώντας ενδιάμεσα το τηγάνι για να ανακατευτούν.
Δοκιμάζω αν είναι έτοιμο και το βγάζω από την φωτιά. Ρίχνω τον βασιλικό προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Το σερβίρω ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: