Φοκάτσα με μπέικον και γραβιέρα

Μερίδες: 4
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 45

Η φοκάτσια, είναι ιταλικό ψωμί που μοιάζει με πίτσα.

Για τη ζύμη:
·        260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·        1 ¼ κ.γ ξερή μαγιά
·        ¾ κ.γ μπούκοβο
·        4 κ.σ ελαιόλαδο
·        210 γρ. νερό χλιαρό

Για την επικάλυψη
·        4 αυγά
·        6-7 φέτες μπέικον
·        10 ντοματίνια
·        150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε φλούδες
·        Αλάτι
·        Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·        2 κ.σ ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
·        Ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο
Βάζω το αλεύρι μου σε ένα μπωλ, ανοίγω μία λακουβίτσα και ρίχνω την μαγιά μου που έχω λιώσει σε λίγο χλιαρό ζεστό. Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και το νερό σιγά-σιγά και ζυμώνω μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική. Βάζω σε ένα ταψί μία λαδόκολλα, απλώνω την ζύμη μου (σαν πίτσα), την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να διπλασιαστεί.
 Όταν φουσκώσει αλείφω την επιφάνεια με λίγο λάδι και πιέζω με το δάχτυλο μου σε διάφορα σημεία κάνονοντας δαχτυλιές.
Την βάζω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να κάνει μία ελαφριά κρούσα. Την βγάζω και προσθέτω τα υλικά μου στην επιφάνεια. Την βάζω στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά. Κόβω σε κομμάτια αφού κρυώσει λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: