Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 αβγά
- 1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
- 200 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- 1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα και βρασμένα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι ώσπου να ξανθύνει. Χτυπάω τα αβγά με το γάλα με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το κρεμμύδι και την γραβιέρα. Λαδώνω ένα μικρό πυρέξ και ρίχνω μέσα το μίγμα. Προσθέτω τα σπαράγγια που έχω βράσει και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαρθμούς για 15-20’. Θέλουμε η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά. Πασπαλίζω με πιπέρι και σερβίρω. Αν θέλω ρίχνω λίγο ακόμα τριμμένη γραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου