Γεμιστά

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 35’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

  • 12-15 ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κοκκινες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες
  • λάδι
  • 200 γρ. ρύζι
  • 4 κρεμμύδια ξερά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο και μάραθο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 πατάτες κυδωνάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη
Κόβω ένα καπάκι από τα λαχανικά και τα αδειάζω. Κρατάω την ψίχα.
Τοποθετώ τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζω εσωτερικά με λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Βάζω σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα ψιλοκόβω.
Τα βάζω όλα σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο και τα αφήνω να βράσουν για λίγο.
Γεμίζω τα λαχανικά με την γέμιση μου, τα σκεπάζω με τα καπάκια τους, ρίχνω από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και την παρμεζάνα.
Τοποθετώ τις πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνω. Αν μου περίσσεψε γέμιση την βάζω και αυτήν στο ταψάκι μου.
Μαγειρεύω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: