Πικάντικο ρύζι με γαρίδες

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φλ. τσαγιού νερό
  • ταμπάσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4. Θα πρέπει να κρατήσουν το χρώμα τους. Προσθέτω το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύω. Τέλος ρίχνω τις ντομάτες, το νερό, αλατοπιπερώνω και χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζοντας την κατσαρόλα και σιγοβράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι. Τότε προσθέτω τις γαρίδες, και το μαϊντανό. Ανακατεύω και σιγοβράζω για επιπλέον 5΄. Τέλος προσθέτω το ταμπάσκο κατά προτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: